Selected
 • Change language
 • Change language
 • Change language
 • Change language
 • Change language
 • Change language
 • Change language

 

ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΤΙΟΦΟΡΩΝ ΣΚΙΑΣ

Yπάρχουν 5 βήματα για τη δημιουργία μιας προσαρμοσμένης δομής ιστιοφόρου σκίασης:
 1. Σχεδιασμός της δομής σας
 2. Εγκατάσταση των σημείων στερέωσης (στύλοι/βάσεις κλπ.)
 3. Μέτρηση της περιοχής σας
 4. Παραγγελία του ιστιοφόρου σκίας σας μέσω του διαδικτυακού μας συστήματος παραγγελιών
 5. Εγκατάσταση του ιστιοφόρου σκίας σας


Aκολουθήστε προσεκτικά αυτά τα βήματα και θα έχετε ένα υπέροχο περιβάλλον σκίασης.

Βήμα 1 – Σχεδιασμός της Δομής του Ιστιοφόρου Σκίας σας

Yπάρχουν πολλές, πολύ σημαντικές σκέψεις κατά τον σχεδιασμό της δομής σας, και πράγματι αυτό είναι το πλέον σημαντικό στοιχείο ολόκληρης της διαδικασίας. Ο σωστός σχεδιασμός θα εξασφαλίσει ότι η δομή του ιστιοφόρου σκίας σας θα λειτουργεί όπως αναμενόταν.

Θα έχετε ήδη κάποια περιοχή στο μυαλό σας που επιθυμείτε να καλύψετε με ένα ιστιοφόρο σκίασης. Μπορεί να είναι μια πλακόστρωτη περιοχή, μια αυλή, μια βεράντα, μια πισίνα· ανεξάρτητα, η περιοχή είναι γνωστή αλλά το "πώς να" παραμένει αμφίβολο. Μπορεί να υπάρχουν ευκαιρίες για δημιουργία σημείων πρόσδεσης για το ιστιοφόρο σκίας σε υπάρχουσες κατασκευές, ή μπορεί να χρειάζεται να εγκαταστήσετε ατσάλινους ή ξύλινους στύλους για να δημιουργήσετε μια εντελώς αυτόνομη δομή. Ακολουθούν πολλά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη φάση του σχεδιασμού. Θα πρότεινα να αναφέρεστε στο "Designing a Shade Sail" στο μενού HOW TO ή να κάνετε κλικ ΕΔΩ.
sun in your face

1. Κίνηση του Ήλιου

Ο ήλιος ανατέλλει καθημερινά στην ανατολή και δύει στη δύση. Καθώς προχωρούν οι εποχές, κινείται επίσης από χαμηλά στον ουρανό κατά τους δροσερούς μήνες προς ψηλά στον ουρανό κατά το καλοκαίρι. Η δομή σας πρέπει να έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει τη μέγιστη προστασία από τη σκιά κατά τη διάρκεια του απόγειου του καλοκαιριού, ή του θερινού ηλιοστασίου, καθώς τότε θα χρειάζεται περισσότερο.
sun in your face

2. Σχεδιασμός Ιστιού & Αρχιτεκτονική Στρέψη

Τα ιστία λειτουργούν καλύτερα όταν σχεδιάζονται να έχουν μια "στρέψη", ή αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα hypar. Αυτό σημαίνει ότι τα σημεία στερέωσης, είτε πρόκειται για μεταλλικές στήλες ή βάσεις, δημιουργούνται σε διαφορετικά ύψη, έτσι ώστε το ιστίο να στρίβεται για να ταιριάξει. Ένα επίπεδο ιστίο είναι πιο δύσκολο να τεντωθεί σωστά και σε περιόδους έντονης βροχόπτωσης μπορεί να πιάσει και να κρατήσει νερό για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ασκώντας έτσι υπερβολική πίεση φόρτωσης στα σημεία στερέωσης. Επιπλέον, από αισθητικής πλευράς, φαίνονται βαρετά. Συνιστούμε να εγκαταστήσετε τα σημεία στερέωσής σας με διαγώνια απέναντι ψηλά και χαμηλά σημεία, για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα και να δημιουργήσετε μια εικόνα όπως εδώ.
sun in your face

3. Μέγεθος Ιστίου

Ίσως έχετε παρατηρήσει στις παραπάνω εικόνες ότι το ιστίο είναι πραγματικά μικρότερο από την περιοχή ανάμεσα στις στήλες. Για να τεντώσουμε πλήρως το ιστίο σκίασης, απαιτούμε έναν χώρο μεταξύ του ιστίου και των σημείων στερέωσης για τους τεντωτήρες, καθώς και καμπυλόγραμμες πλευρές στο ιστίο. Για μεγαλύτερα ιστία, αυτά τα κενά τάσης και οι καμπυλόγραμμες ανάγκες πρέπει να είναι αρκετά μεγάλα, για να διασφαλίσουν τη μέγιστη τάση και έτσι τη μέγιστη διάρκεια ζωής του ιστίου. Για αυτό το λόγο, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να εγκαταστήσετε τα σημεία στερέωσής σας αρκετά πιο μακριά το ένα από το άλλο από την πραγματική σκιασμένη περιοχή που επιθυμείτε. Ως γενικό κανόνα, το ιστίο σας θα αρχίζει περίπου 300 χιλιοστά (12 ίντσες) μακριά από το σημείο στερέωσης, αν και αυτό ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του ιστίου σας.
sun in your face

4. Στερέωση σε Υπάρχουσες Κατασκευές

Η προσοχή είναι απαραίτητη όταν εξετάζετε τη στερέωση σε υπάρχουσες κατασκευές, όπως το σπίτι σας. Σε περιπτώσεις κακοκαιρίας και ισχυρών ανέμων, τα φορτία που ασκούνται στις στερεώσεις από το ιστίο είναι τεράστια και δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Για να διασφαλίσετε ότι η υπάρχουσα κατασκευή σας είναι επαρκής για να αντέξει τέτοια φορτία, μπορεί να χρειαστεί να συμβουλευτείτε έναν τοπικό μηχανικό ή έναν καταρτισμένο κατασκευαστή. Για την καλύτερη ασφάλεια, θα πρέπει να αφαιρέσετε το ιστίο σας όταν προβλέπονται συνθήκες ισχυρών ανέμων.
sun in your face

5. Ατσάλι έναντι Ξύλου

Συνιστούμε τη χρήση μεταλλικών στηλών για τη δομή του ιστίου σας. Το ατσάλι είναι πιο ανθεκτικό, δεν θα λυγίζει υπερβολικά (δηλ. δεν θα λυγίζει από το έδαφος προς τα πάνω), και δεν θα σαπίσει. Οι παράγοντες σκουριάς μπορούν να αντισταθμιστούν χρησιμοποιώντας γαλβανιζέ ή βαμμένο με σκόνη ατσάλι. Εάν είστε πρόθυμοι να αφαιρέσετε περιοδικά το ιστίο σας, ή να το έχετε στηθεί μόνο προσωρινά για απαραίτητες περιστάσεις, τότε πολλοί από τους πελάτες μας έχουν χρησιμοποιήσει επιτυχώς ξύλινες στήλες. Poles size graph
sun in your face

6. Θεμελιώσεις Στύλων

Τα απαιτούμενα μεγέθη των θεμελιώσεων ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος της κατασκευής και το ύψος του στύλου εκτός γης. Μια παλιά συντηρητική μηχανική αρχή είναι "ένα τρίτο μέσα, δύο τρίτα έξω", που σημαίνει ότι στύλοι εκτός γης κατά 2400mm (8 πόδια) πρέπει να είναι τουλάχιστον 1200mm (4 πόδια) μέσα στη γη. Αυτό συνήθως θεωρείται συντηρητικό, ωστόσο σας συνιστούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη αυτή την αρχή, καθώς η διόρθωση ενός στύλου που έχει λυγίσει λόγω ισχυρών ανέμων εξαιτίας μικρού μεγέθους θεμελίωσης είναι μια δύσκολη, μερικές φορές αδύνατη, δουλειά. Ακόμη και μια μικρή κίνηση της θεμελίωσής σας θα μπορούσε επίσης να υπονομεύσει τη δυνατότητα τέντωμα του ιστίου, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα μέγιστης διάρκειας ζωής. Αν σκάβετε μέσω χωματερής ή ανυψωμένων κήπων, αυτά τα βάθη δεν πρέπει να περιλαμβάνονται στο συνολικό βάθος της θεμελίωσης.

Ως γενικό κανόνα, οι διάμετροι των οπών πρέπει να είναι περίπου 350mm (1'2"), αυξάνοντας ωστόσο καθώς αυξάνονται τα μεγέθη των στυλών. Το βάθος, ωστόσο, είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας.
sun in your face

7. Υπόγειες Υπηρεσίες.

Βεβαιωθείτε ότι η περιοχή σας είναι ελεύθερη από υπόγειες υπηρεσίες, όπως αποχέτευση και υδραυλικά του νερού, ή ηλεκτρικά καλώδια, πριν από το σκάψιμο τρυπών για τις θεμελιώσεις σας. Οι ζημιές στις υπηρεσίες μπορούν να είναι επικίνδυνες και ακριβές για να διορθωθούν. Σκεφτείτε τη διεξαγωγή ενός ελέγχου υπηρεσιών πριν από το σκάψιμο, αν δεν έχετε διαθέσιμα σχέδια των υπόγειων υπηρεσιών.
sun in your face

8. Τοπικές Αρχές.

Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε με τις τοπικές αρχές σχετικά με τους σχετικούς κανονισμούς κτηρίων που μπορεί να είναι παράγοντας στην ανάπτυξη μιας δομής ιστίου σκίασης. Μόλις έχετε σχεδιάσει σωστά τη δομή του ιστίου σκίασης σας, είναι ώρα να προχωρήσετε στην πρώτη φάση της εγκατάστασης – εγκαθιστώντας τα σημεία στήριξής σας.
SHADE SAIL INSTALLATION VIDEO
triangle shade layout
square shade layout
5 side shade layout
6 side shade layout
7 side shade layout
8 side shade layout

All material appearing on this page (content) is protected by copyright under Copyright laws and is the property of Sail Shade World Pty Ltd, Ulpia GmbH or the party credited as the provider of the content. You may not copy, reproduce, distribute, publish, display, perform, modify, create derivative works, transmit, or in any way exploit any such content, nor may you distribute any part of this content over any network, including a local area network, sell or offer it for sale, or use such content to construct any kind of database. You may not alter or remove any copyright or other notice from copies of the content on any of Ulpia's websites. Copying or storing any content except as provided above is expressly prohibited without prior written permission of the Ulpia GmbH or the copyright holder identified in the individual content's copyright notice.

image and link to professional-webdesign.org